Какво трябва да имате в предвид, преди да вземете онлайн кредит

Онлайн кредитТегленето на кредит може да бъде много примамлива мисъл. Все пак днес е по-лесно от всякога да заемате пари, например, в мрежата можете да намирате нови онлайн кредити всеки ден. Но кога е добра идея да вземете кредит? Лесен отговор на този въпрос няма, тъй като това зависи изключително много от вашата конкретна ситуация. И все пак, за Вас сме подготвили няколко въпроса, който да си зададете преди да изпратите своята заявка за кредит.

Трябва ли Ви наистина кредит?

На първо място е важно да прецените дали наистина Ви е необходим кредит. За какво точно искате да заемете пари и до каква степен са Ви необходими тези покупки? Например, искате да си купите нова кола. Ако Ви трябва нова кола защото старата не работи и няма как да отидете на работа, взимането на кредит онлайн може да е добра идея. Но ако си купувате нова кола за удоволствие, тогава Ви насърчаваме да се опитате да спестите желаната сума.

Каква сума да заемете?

В ситуация, в която Ви се налага да изтеглите кредит е много изкушаващо да заемете няколкостотин лева отгоре. Най-честото рационализиране на това желание е, че може да изскочат допълнителни разходи. Въпреки валидността на това твърдение, то е повече предположение от колкото факт. Шансовете са, че имайки на разположение допълнителна сума, Вие ще я изхарчите. Нямайки допълнителни пари ще сте по – предпазливи с разходите си. Нашият съвет към Вас е да изтеглите само сумата, която Ви трябва. Така ще избегнете по-високи месечни вноски и ще изплатите кредита по-бързо.

Онлайн кредит или кредитна карта?

Онлайн кредитите и кредитните карти са два различни начина за заемане на пари. С онлайн кредит получавате пари еднократно и трябва да ги върнете в определен срок (падеж на кредита). С кредитната карта разполагате с пари по всяко време, навсякъде – дори в чужбина. Например, Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 3000 лв. Едно от главните предимства на кредитните карти е, че нямаш задължения ако не ги използваш, в същото време имаш достъп до определена сума пари по всяко време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *