Сглобяеми къщи

Сглобяема къщаСъвременните дървени сглобяеми къщи са изключително топли, екологични и безопасни за здравето. Сроковете за изграждане на дървена сглобяема къща са изключително кратки, а животът на тези сглобяеми къщи е над 100 години.

Те са подходящи за целогодишно обитаване, като вили за почивка или семейни къщи. Всяка сглобяема къща се строи по индивидуален архитектурен проект. Това прави сглобяемите къщи подходящи, както за села и градове, така и за етнографски комплекси.

Сглобяеми къщи са прохладни през лятото и уютни през зимата. Според начина на изграждане сглобяемите къщи биват пасивни и ниско енергийни. Имат два типа топло изолация: вътрешна (вградена) – в пода, стените и тавана, и външна – поставена по всички външни стени. Така сглобяемите къщи се превръщат в енергоспестяващи и се изплащат за кратко време, чрез икономии на електроенергия за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

Ниско енергийните и пасивни сглобяеми къщи са изключително добре топло изолирани, както през зимните, така и през летните месеци. Външните стени не прегряват през топлите месеци, а през студените дни се поддържат топли. В стаите се създава приятен микро-климат с постоянна температура, създаващ усещане за комфорт.

Системата на строителство на сглобяеми къщи е приложима през всички годишни сезони, а сглобяемите къщи се изграждат „до ключ“ за изключително кратки срокове. Отделянето на отпадъци по време на строителството е сведено до минимум, благодарение на използваните технологии. Това запазва чиста заобикалящата среда и позволява изграждане на сглобяеми къщи при вече оформено парково/градинско пространство.

Високото качеството на строителния продукт и кратките срокове за влизане в експлоатация правят сглобяемите къщи привлекателни за всеки инвеститор.