Уебсайт
Описание Вестник БГ Бен е най-големият български вестник във Великобритания, с обем от 48 страници, който се печата веднъж на 2 седмици, в тираж от 6 000 броя. Медията е насочена изцяло към укрепването на връзките вътре в българската общност, консултацията и практическите решения по проблемни въпроси, повишаването на нейната информираност, правна и професионална култура, и активното сътрудничество с британските институции. Вестникът включва най-актуалните събития и новини за българите във Великобритания, полезна справочна информация, информация за услуги за общността, страници, посветени на рок музиката, любопитна информация от България, обяви и забавни страници.

БГ Бен излиза от печат за първи път на 30 март 2004 г., в Лондон. Първоначалният му формат е А4, на 8 страници, със седмична периодичност и цветно приложение на английски, което се издава под името „Bulgaria“. През юни 2005 г. вестникът актуализира своя формат, периодичност и обем и започва да излиза веднъж на 2 седмици, в 32 страници, и в стандартен вестникарски формат. Неговото английско приложение Bulgaria се запазва и поставя акцент на популяризирането на страната ни като туристическа и бизнес дестинация. През ноември 2007 г. вестник БГ Бен преобразува своето английско приложение в допълнителни 8 страници на български език, които наред с новото повишаване на тиража му и постоянно разрастващата се дистрибуторска мрежа, го превърнаха в най-големия по обем български вестник на Острова.

Вестникът направи и поредната стъпка в отношенията с читателската си аудитория, като една година по-рано бе взето решение за неговото напълно безплатно разпространение. БГ Бен се разпространява на над 90 популярни сред българите локации: Лондон, Манчестър, Бирмингам, Бристъл,Кент, Уотфорд и Стокпорт.
Телефон +44 (0)20 3411 0802
Рейтинг
  • 0/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0/5 според 0 гласували.
Посещения 111 посещения на страницата.
Добавен на 31.10.2016Коментар

Вашето име:
Вашият коментар:


Може да използвате BB Код във вашия коментар.
Анти-спам: