Уебсайт
Описание Академия по програмиране и роботика за ученици Слънчице е плод на усилията на екип от специалисти в най-различни области, чиято основна идея е създаването на образователен продукт с висока добавена стойност за учениците.

Първоначално стартирала със самостоятелен курс по програмиране и роботика за ученици 1-5 клас в Ученическа занималня Слънчице, понастоящем Академия Слънчице е развита като самостоятелен образователен център с бази в град София, град Перник и село Рударци. Разширен е възрастовият обхват на учениците, за които са предвидени нашите курсове по Програмиране и роботика – 1-7 клас. Разширени са и възможностите за участие в курсовете ни – в присъствена и неприсъствена /дистанционна/ форма на обучение.

Преподавателският екип е изграден от високообразовани и мотивирани специалисти /включително специалисти с университетски преподавателски опит в областта на програмирането и роботиката/. В сърцевината на образователния продукт на Академията стои авторска учебна програма, която е без аналог в страната ни към момента. В програмата са заложени занятия, чиято основна цел е участниците да развият своите знания и умения в областта на Програмирането, Роботиката, Математиката и Природните науки.

Всеки един участник в курса ще развие своето логическо и креативно мислене. В допълнение на това, участниците ще развият своята фина моторика и уменията си за работа в екип. Замислили сме да изненадаме участниците в курса с много интересни и любопитни логически задачи.

Основна мисия на Академията по Програмиране и роботика Слънчице е осигуряването на индивидуален подход към всеки един ученик с цел изграждането му като хармонична личност. Затова ние работим в малки групи и насърчаваме развитието на индивидуалните дарби и насочености.

Занятията са с диференцирана степен на трудност и са съобразени с възрастта на учениците. Обучението е разделено за две възрастови групи – 1. Ученици 1-5 клас и 2. Ученици 5-7 клас.

В рамките на курса участниците ще:

 • Придобият основни знания за програмирането, които впоследствие ще надградят;
 • Още от първия час сами ще започнат да пишат програми;
 • Създадат свои собствени компютърни игри;
 • Създадат собствени приключенски анимирани истории;
 • Научат основни закони на физиката и електротехниката;
 • Сами ще програмират микроконтролери;
 • Сами ще създадат приложения за телефони.

Обучението в Академията е с надграждане и има за цел създаването на трайни знания в учениците и разширяване на светогледа и логическото им мислене.

Мотото на Академия Слънчице гласи: „За нас хармоничното развитие на Децата е важно! А за Вас?“ Дълбоко вярваме и сме убедени, че грижата за младото поколение е грижа за бъдещето.
Адрес ул. Екзарх Йосиф 73
София
Област София
1000
България
Телефон 0894 004 944
Рейтинг
 • 0/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
0/5 според 0 гласували.
Посещения 76 посещения на страницата.
Добавен на 8.01.2019 (Редактиран 27.05.2019)Коментар

Вашето име:
Вашият коментар:


Може да използвате BB Код във вашия коментар.
Анти-спам:
loading...
Географска ширина: 42.700574
Географска дължина: 23.32877

Подобни

Академия 21 век

Уеб страница на ученическа академия "XXI век" - гр. Пловдив. Програми за обучение: рисуване, математика, програмиране, визуално моделиране, стартови програми - 7 клас, уеб и графичен дизайн, английски език с мултимедия.